Snijd het vlees in blokjes, kruid met zout en peper en bak ze met één eetlepel olie gaar. Kook ondertussen de rijst en de sperzieboontjes beetgaar.
Schenk de Pangang roerbaksaus bij het vlees. Laat 2-3 minuten pruttelen.
Voeg op het laatste moment het blikje ananas toe en verwarm kort.
Tip: vervang de rijst door Rosita’s roti’s en maak er een wrap van.
Snijd de kipfilet in kleine stukjes en wok in weinig olie gaar. Voeg de paprika toe en wok nog eens 2 minuten. Voeg vervolgens de Parimaribo saus toe en verwarm kort.
Verwarm de Roti’s in de koekenpan. Vul de roti met de saus en rol deze op tot een wrap.
Serveer met wat rucola sla en cherry tomaatjes.
Tip: ook erg lekker met een frisse komkommersalade.
Snijd de kip in dunne repen en de prei in ringen. Schil de mango en snijd in blokjes. Verhit de olie in de wok en roerbak de kip in ca. 4 minuten gaar.
Voeg de prei en peultjes toe en roerbak nog eens 4 minuten. Voeg de saus met de mango toe en laat alles goed warm worden.
Serveer met een Surinaamse roti of rijst.
Njang Sweetie.
Snijd de kip en de paprika in dunne repen en de ui in ringen. Intussen rijst koken volgens de gebruiksaanwijzing.
Verhit de olie in de wok en roerbak de kipreepjes gaar in ca. 4 minuten. Voeg de paprika toe en roerbak kort mee. Voeg de saus toe en laat alles goed warm worden.
Verwarm de Roti in de magnetron of koekenpan. Verdeel de spinazie over de roti’s, schep daarop wat gele rijst. Verdeel daarna het kipmengsel over de roti’s en garneer met de rode ui. Wrap dichtvouwen.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Hak de sjalot en knoflook fijn en doe dit bij het gehakt. Voeg een snufje zout & peper, het ei en paneermeel toe en meng goed door elkaar. Maak kleine gehaktballetjes. Verhit de olie in een koekenpak en bak de gehaktballetjes goudbruin.
Voeg de saus toe en warm goed door. Snijd ondertussen de rode ui in ringen en doe de surinaamse broodjes in de oven.
Snijd het broodje open, en vul deze met wat sla, gehaktballetjes met saus en garneer met de rode ui.
Snijd de paprika, sugar snaps en de chili peper in kleine stukjes. Verhit de olie in een wok en roerbak de runderreepjes 1 minuut. Voeg de paprika, rode peper en de sugar snaps toe en roerbak nogmaals 3 minuten.
Voeg de Javaan saus toe en laat 2 minuten zachtjes sudderen.
Verwarm in een droge koekenpan de 4 roti’s. Verdeel de Javaan saus over de 4 roti’s en bestrooi met kleingesneden ijsbergsla en rol op.
Snijd de paprika en tomaten in blokjes. Fruit de gesnipperde sjalot in een braadpan. Voeg de paprika en tomaten toe en bak deze ca. 3 minuten mee.
Voeg de saus en linzen toe en al omscheppend ca. 5 minuten bakken. Voeg op het laatste moment de doperwten toe en warm goed door.
Breng op smaak met wat citroensap en verse koriander.
Snijd de groente in grove stukken. Verhit olie in een wok en roerbak hierin de courgette, ui en paprika ca 3 minuten.
Voeg de in repen gesneden tilapia filet toe en roerbak nog eens 2 minuten. Bekijk dit online gokken Canada www.mapleleafonlinecasino.com/gambling/ in Canada!
Voeg de saus toe en laat het geheel goed warm worden.
Braad of grill de 2 flinke kippenbouten in de oven gaar in 50 minuten. Kook 10 minuten voordat de kippenbouten gaar zijn de noedels in ruim water gaar en roerbak de gesneden paksoi. Bak de varkenslapjes in circa 9 minuten gaar en snijd deze in reepjes.
Pluk de kip van de poten en meng deze met de Moksi Meti saus en de varkenslapjes en verwarm kort. Vermeng de noedels met de paksoi en de voorgekookte garnalen.
Verdeel de Moksi Meti over 4 borden en serveer met de noedels.
Tip: Voor een snelle variant gebruik kant en klaar gegrilde kippenbouten
Kook de rijst volgens de verpakking en kook de haricots verts gaar. Snijd de varkenslapjes in blokjes. Verhit de olie en bak hierin de varkenslapjes met de lente-ui gaar. Voeg de Nasi Goreng saus toe en verwarm een aantal minuten, voeg daarna de gekookte rijst toe en schep goed door.
Bak ondertussen een dunne omelet van de eieren en bak de bakbanaan gaar. Rol de omelet op en snijd in plakken.
Serveer de Nasi goreng met de haricots verts en garneer het gerecht met de omelet en de bakbanaan.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de varkenshaas rondom aan totdat het vlees gaar is. Kook ondertussen de zoete aardappel en rijst gaar en snijd in blokjes. Haal de varkenshaas uit de pan en snijd in plakjes. Doe deze terug in de pan en verhit samen met de Curry saus tot deze warm is.
Serveer de varkenshaas samen met de saus, aardappels, rijst en blokjes ananas. Garneer het gerecht met de cashewnoten
Kook de aardappels en de bloemkool gaar. Laat ze uitlekken en voeg ze samen met de Tikka Masala saus. Warm goed door.
Verwarm de Roti’s in de magnetron of koekenpan.
Voeg op het laatste moment de koriander toe.
Snijd de kipfilet (of kippendij) en de tomaten in blokjes. Verhit de olie in de pan en bak hierin de kip gaar. Kook ondertussen de rijst gaar volgens de verpakking.
Voeg de Tikka Masala saus en de tomatenblokjes toe aan de kip en verwarm enkele minuten.
Bestrooi voor het serveren de Tikka Massala met geschaafde amandelen en koriander.
Tip: vervang de rijst door krielaardappeltjes.
Snijd de kip en tomaat in kleine blokjes. Verhit de olie in de pan en bak hierin de kip gaar. Bak ondertussen de krielaardappeltjes in een koekenpan gaar met een scheutje olie. Voeg de Tikka Masala saus en de tomatenblokjes toe aan de kip en verwarm enkelen minuten.
Verwarm de Rosita’s Roti’s in een koekenpan of in de magnetron 20 seconden. Leg wat gemengde sla op de roti, schep vervolgens de kip erop en rol de roti op tot een wrap.
Serveer de wrap samen met de krielaardappeltjes.
Tip: vervang de rijst door krielaardappeltjes.
Kook de aardappelen in 10 minuten gaar en zet opzij. Verhit de olie in een pan en fruit de ui. Voeg de tomaten blokjes toe en laat zachtjes koken. Doe de spinazie in porties erbij zodat het vocht goed kan verdampen.
Voeg de aardappelen en de kikkererwten toe. Voeg de saus toe en warm het geheel goed door.
Garneer met koriander.
Snijd de paprika in grove stukken, witvis in blokjes en de prei in ringen. Verhit in een wok 2 eetlepels olie en roerbak de prei en paprika ca 3 minuten. Voeg de saus toe en laat alles goed warm worden.
Voeg de vis toe en laat de vis gaar worden in de saus. Intussen de bananen pellen en in plakjes snijden. Verhit de rest van de olie in een andere koekenpak en bak de banaan goudbruin.
Serveer de kerrie saus met witte rijst en garneer met de gebakken banaan.
Roerbak de krielaardappeltjes met een beetje olie tot deze goudbruin zijn. Verhit ondertussen in een wok de olie en bak hierin de kip goudbruin. Kook de sperzieboontjes beetgaar. Voeg de kerrie saus toe aan de kip en laat warm worden.
Voeg op het laatste moment de sperzieboontjes en krielaardappeltjes toen en warm goed door.
Doe de roti’s 20 seconden in de magnetron en snijd de eieren in partjes. Vul de roti met de saus en de in partjes gesneden eieren en rol deze op tot een wrap.