• Rositas-BROODJE-PULLED-JACKFRUIT-MET-GEGRILDE-NECTARINE.jpg

Vegetarisch, 25 minuten

Broodje pulled jackfruit met gegrilde nectarine

Met jackfruit kun je een geweldige versie maken van pulled pork, die geheel vegan proof is!

Waarom is jackfruit zo geschikt als vleesvervanger? De structuur lijkt enorm veel op pulled pork of pulled chicken. Daarnaast neemt het vruchtvlees heel goed smaak op, waardoor je hem heel goed kan kruiden of met sauzen. Verder is jackfruit een bron van vezels, vitamine B6 en C en kalium. Ook nog eens heel voedzaam dus.

Ideaal voor flexitariërs of vegetariërs die graag nog iets eten wat op vlees lijkt of vleesliefhebbers die toch eens wat vaker een switch willen maken naar een vegetarische optie.

Ingrediënten

Voor 4 personen

Rosita’s Pulled pork kruidenpasta
1 potje
Jackfruit
1 blik
Nectarine
1
Broodjes
4
 
 
Atjar van rode kool
Komkommer
½
Rode kool
½
Limoen
½
Rijstazijn
1 el
Suiker
1 tl

Bereidingswijze:

1. Halveer de komkommer. Verwijder de zaadlijsten met een lepel en snijd in halve maantjes. Snijd de rode kool klein. Pers het sap uit de helft van de limoen en snijd de overige limoen in parten. Meng in een kom de rijstazijn met 1 tl limoensap en suiker. Voeg de komkommer en gesneden rode kool toe aan de kom en laat het zoetzuur intrekken. Schep af en toe om.

2. Laat de stukjes jackfruit uitlekken en spoel ze af onder koud stromend water. Trek ze met je handen of met een vork uit elkaar. Verhit de de olie in een hapjespan en bak de jackfruitstukjes met de kruidenpasta 5 min. op middelhoog vuur.

3. Snijd de nectarine in slices en grill in een pan.

4. Snijd een broodje open. Serveer met pulled jackfruit, gegrilde perzik en atjar van rode kool

Rosita's is verkrijgbaar bij Jumbo!