• Rositas-BURRITO-BOWL-MET-ZOETE-AARDAPPEL-MAIS-EN--TOMAAT.jpg

Vlees, Vegetarisch, 40 minuten

Burrito bowl met zoete aardappel, mais en tomaat

Hier word je toch direct vrolijk van! Het lijkt wel zomer in een kom. Alle vrolijke kleuren komen je tegemoet in deze burrito bowl.

Wat je in een tortilla kunt rollen kun je ook leuk opmaken in een diep bord. En met zoveel kleurrijke groenten is dat echt een feest. De totopos on the side geven ee heerlijke crunch én geven je een reden om lekker te snacken tijdens het eten.

Ingrediënten

Voor 2 personen

Zoete aardappel
200 g
Olie
2 el
Gerookt paprikapoeder
1 tl
Rijst
150 g
(vega) Gehakt
300 g
Rosita’s kruidenpasta voor burrito
1 pakje
Komkommer
½
Tomaten
2
Maiskorrels
150 g
Zwarte bonen
200 g
Pickled rode ui
Totopos, als snack on the side

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Was de zoete aardappel en snijd in grove partjes. Meng de aardappelpartjes met 1 el olie en het gerookt paprikapoeder. Verdeel over de bakplaat en zet in de oven voor 20 – 25 minuten.

2. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking en zet apart.

3. Verhit de overige olie in een koekenpan. Bak hierin het gehakt rul. Voeg de kruidenpasta toe en meng goed door. Laat enkele minuten meebakken.

4. Snijd de komkommer in kleine blokjes of schaaf er linten van met een kaasschaaf. Snijd de tomaat in halve plakken. Giet de mais af. Spoel de bonen af en laat uitlekken.

5. Verdeel de rijst over twee diepe borden. Voeg de zoete aardappel, bonen, mais, komkommer, tomaat en pickled rode ui toe.

Rosita's is verkrijgbaar bij Jumbo!