• Rositas-FAJITA-KIP-SALADE.jpg

Kip, 25 minuten

Fajita kip salade

Deze fajita salade fleurt direct je dag op! Heerlijke als lichte avondmaaltijd in de zomer of als lunch.

De Rosita’s fajita kruidenpasta is heerlijk kruidig en fris van smaak. Het houdt de kip mals en sappig. Heerlijke in combinatie met verse groenten en sla.

Ingrediënten

Voor 4 personen

Kipdijfilets
4
Rosita’s Fajita kruidenmix
1 pakje
Olie
2 el
Lente-uien
2
Snoepgroente komkommer
400 g
Kikkererwten in blik
880 g
Limoen
1
Griekse yoghurt
150 g
Gesneden romainesla
200 g
Cherrytomaten (mix kleuren)
250 g

Bereidingswijze:

1. Marineer de kipdijfilet met de kruidenpasta. Verhit de 1,5 el olie in een koekenpan en bak de kip in 10 – 15 minuten op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Draai regelmatig om.

2. Snijd ondertussen de lente-ui in schuine ringetjes en de komkommers in plakjes van 1 cm. Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.

3. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil. Pers 1 helft uit. Snijd de andere in partjes. Meng het limoenrasp en 1 el –sap met de yoghurt en ½ el olie tot een dressing.

4. Verdeel de sla over een grote platte schaal. Schep de tomaat, komkommer en kikkererwten om met de dressing en verdeel over de sla. Snijd de kipdijfilets in plakjes en verdeel over de salade. Garneer met de ringetjes lente-ui.

Rosita's is verkrijgbaar bij Jumbo!