• Rositas-FAJITA-TRAYBAKE.jpg

Vis, 40 minuten

Fajita traybake

Smart en easy, dat vat het maken van een traybake wel samen! Je snijdt en mengt je favoriete ingrediënten, spreidt het uit op een bakplaat en laat de oven verder ’t werk doen. Vlees, je lievelingsgroenten, in combi met een kruidige marinade… varieer en vooral: have fun!

In deze traybake marineren we de kip in de kruidige Fajita kruidenpasta. Heerlijk in combinatie met groenten en olijven. Dit recept is er eentje om op te slaan!

Voor wie nog niet zo bekend is met het fenomeen: traybake komt van 'baking tray'. Precies: bakplaat in het Engels. En waar de bakplaat eerst vooral werd ingezet voor bijvoorbeeld kip uit de oven, aardappeltjes uit de oven óf gegrilde groenten, blijken al die ingrediënten het ook prima samen te doen op één baking tray.

Ingrediënten

Voor 4 personen

Rosita’s Fajita kruidenpaste
Rode paprika's
3
Roma tomaatjes
500 g
Rode uien
2
Knoflook
2 tenen
Scharrelkipdijfilet
380 g
Kalamata-olijven
240 g

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de paprika’s in vieren. Verwijder de zaadlijsten en snijd de kwarten elk in 2 stukken. Snijd de uien in acht parten. Snijd de knoflook in dunne plakjes.

2. Halveer de kipdijfilets. Besmeer met de kruidenpasta. Verdeel de groenten, knoflook en kip over een met bakpapier beklede bakplaat. Breng op smaak met versgemalen peper en zout. Bestrooi met de olijven.

3. Bak ca. 30 min. in het midden van de oven tot de kip goudbruin en gaar is en de groenten zijn geroosterd.

 

Rosita's is verkrijgbaar bij Jumbo!