• Rosita-s-Gegrilde-aubergine.jpg

Vegetarisch, 60 minuten

Gegrilde aubergines

De Rosita’s Rubs zijn ook uitermate geschikt voor groentegerechten. Zo ook in combinatie met aubergine, een heerlijke veelzijdige groente. Ideaal om als bijgerecht te serveren of als onderdeel van een mezze tafel.

In dit gerecht zetten we de aubergines in de oven, maar je kunt het ook eens op de BBQ bereiden. De barbecue geeft de aubergine mooie grillstrepen en een lekker rokerige smaak.

Op zoek naar meer groente inspiratie? Probeer ook eens de zoete aardappelfrietjes.

Ingrediënten

Voor 4 personen

Aubergines
4
Rode peper
1
Traditionele olijfolie
8 el
Rosita’s Rub voor vis
½ zakje
Cashewnoten
50 g
Verse peterselie
15 g
Rosita’s Fresh Lemon mayo, ter garnering
Sriracha (optioneel)

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de aubergines met steeltje in de lengte. Maak kruislings inkepingen in het vruchtvlees, maar laat de schil heel.

2. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes. Leg de aubergines met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de rode peper over de auberginehelften.

3. Meng de Rosita’s Rub met de olie en besprenkel over de aubergines. Rooster ca. 40 minuten in de oven.

4. Toast de cashewnoten in een droge koekenpan. Laat afkoelen en hak grof.

5. Wanneer de aubergines gaar en mooi bruin zijn geroosterd haal je ze uit de oven. Garneer met de cashewnoten, Rosita’s Fresh Lemon mayo, sriracha naar smaak en verse kruiden.

Rosita's is verkrijgbaar bij Jumbo!