• Rositas-Gegrilde-zalm-met-gepofte-aardappel.jpg

Vis, 60 minuten

Gegrilde zalm met gepofte aardappel

Op zoek naar een showstopper voor het diner zonder een oneindige boodschappenlijst? Say no more. Met de Rosita’s Rub voor vis zet je in een handomdraai deze gegrilde zalm op tafel. Zo kun jij na een korte voorbereiding lekker samen toosten en genieten van de Caribische geuren die uit de oven of van de BBQ komen. 

Ingrediënten

Voor 4 personen

Rosita’s Rub voor vis
1 zakje
Zalm
500 gr
Grote aardappels
4
Olie
4 el
Zout naar smaak
Zure room
Bieslook

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen schoon. Wikkel de aardappelen in een stukje aluminiumfolie (niet helemaal dicht, maak er een soort bakje van) en besprenkel de aardappelen met olijfolie en wat zout. Laat ze 45 tot 60 minuten in de oven poffen.

2. Wrijf de kruiden in de zalm en laat het een paar minuten rusten.

3. Gril de vis in de oven of op de BBQ tot het gaar is en enkele mooie bruine grill strepen zichtbaar zijn.

4. Roer de zure room los met een beetje water. Snijd iedere aardappel open, dien op met een lepel zure room en verse bieslook. Serveer samen met de zalm.

Rosita's is verkrijgbaar bij Jumbo!