• Rositas-ROTI-MET-VEGETARISCHE-KIP-EN-PAKSOI.jpg

Kip, Vegetarisch, 25 minuten

Kipkerrie met paksoi, sesamzaadjes en rijst

Soms is simpel ontzettend lekker. Zo ook dit kipkerrie gerecht, geen lange ingrediëntenlijsten, maar een makkelijk boodschappenlijst en ook nog eens in een half uur op tafel.

De romige kerriesaus maakt van elke maaltijd een feestje. Probeer ook eens de roti kerrie of maak een zelfgemaakte kipkerrie salade.

Ingrediënten

Voor 4 personen

Rijst
250 g
Ui
1
(vega) Kipfilet
400 g
Olie
1 el
Rosita’s Kerriesaus
1 pot
Shanghai paksoi
2
Sesamzaad
2 tl

Bereidingswijze:

1. Breng een ruime pan water met eventueel zout aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst toe, breng opnieuw aan de kook en kook in 8 min. gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.

2. Maak de ui schoon en snijd in halve ringen. Snijd de kip in schuine repen van ca. 1½ cm. Verhit 1/2 van olie in de braadpan en bak hierin de kiprepen al omscheppend op hoog vuur in 2-3 min. rondom bruin.

3. Zet het vuur laag en voeg de ui toe. Laat 2 min. mee fruiten en voeg dan de kerriesaus toe. Roer goed en laat op laag vuur 3 min. garen. Zet het vuur laag en laat zonder deksel 10 min. zachtjes koken.

4. Was ondertussen de paksoi en snijd in repen van 2 cm. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad in 3 min. goudbruin.

5. Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de paksoi 2 minuten. Breng eventueel op smaak met zout. Verdeel de rijst, kipkerrie en de paksoi over 4 borden en bestrooi de paksoi met het sesamzaad.

Rosita's is verkrijgbaar bij Jumbo!