• Rosita-s-KIPSATE.jpg

Kip, 45 minuten

Kipsaté

Wie is er niet dol op kipsaté? Heerlijk in de zomer om te grillen op de barbecue, maar ook binnen prima te bereiden in de grillpan of in de oven. Een perfect weekendgerecht met zelfgebakken frietjes!

De lekkerste kipsaté maak je zelf. Het geheim zit hem in de marinade, en ons geheim delen we je graag met onderstaand recept. Hoe langer je de kip marineert, hoe lekkerder de kipsaté.

Ingrediënten

Voor 4 personen

Rosita’s Rubs voor kip
1 zakje
Olie
1 el
Honing
1 el
Dijonmosterd
1 el
Kipdijfilet
500 g

Bereidingswijze:

1. Snijd de kipdijfilet in grove blokjes. Meng de kruiden met de olie, honing en mosterd. Meng de marinade door de kipblokjes en laat voor 15 minuten (of langer) marineren.

2. Rijg de kipblokjes aan de spiesen.

3. Gril de saté op je BBQ of in je oven tot ze gaar zijn en goudbruin.

4. Serveer met Rosita's Lemon Mayo.

Rosita's is verkrijgbaar bij Jumbo!