• Rositas-PICCADILLO-MET-RIJST-AVOCADO-EN-TOMAAT.jpg

Vlees, 60 minuten

Piccadillo met rijst, avocado en tomaat

Picadillo is een gerecht uit Zuid-Amerika. Er zijn veel verschillende versies, elk land geeft er zijn eigen draai aan. Maar overeenkomend is dat het recept eigenlijk altijd gehakt bevat.

De kruidenpasta van Rosita’s bevat heerlijke specerijen en we maken het picadillo mengsel af met olijven en zoete rozijntjes.

Je kunt het gehaktmengsel ook perfect gebruiken als vulling voor een burrito, maar in dit recept maken we er een bowl van en serveren we het met rijst en groenten.

Ingrediënten

Voor 4 personen

Rosita’s Burrito kruidenpasta
1 pakje
Mager rundergehakt
600 g
Water
250 ml
Rozijnen
75 g
Grof gehakte groene olijven
75
Rijst
350 g
Zwarte bonen
1 blik
Avocado
1
Tomaten
2

Bereidingswijze:

1. Verhit een wok of hapjespan en bak hierin het gehakt rul. Roer de kruidenpasta door het gehakt en bak 1 minuut al roerend mee. Voeg de rozijnen, olijven, het water en naar smaak zout toe. Breng aan de kook en stoof de piccadillo afgedekt in ca. 1 uur gaar. (Alternatief: 30 minuten stoven op laag vuur in open pan.)

2. Kook de rijst volgens de bereidingswijze.

3. Spoel de bonen af, laat uitlekken en zet apart. Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in plakjes. Snijd de tomaat in plakken.

4. Serveer de piccadillo met rijst, zwarte bonen, avocado en tomaat.

Rosita's is verkrijgbaar bij Jumbo!