• Rositas-PULLED-CHICKEN-WRAPS-MET-COLESLAW.jpg

Kip, 75 minuten

Pulled chicken wraps met coleslaw

Een leuke variatie op pulled pork of pulled jackfruit, is pulled chicken. Het heeft een kortere bereidingstijd dan de traditionele pulled pork maar is zeker net zo lekker.

In dit recept gebruiken we het als vulling van een wrap in combinatie met een frisse coleslaw. Ook deze kun je van te voren al bereiden, wacht dan enkel met het toevoegen van de dressing. Zo blijven de groenten lekker fris en knapperig!

Ingrediënten

Voor 4 personen

Rosita’s Pulled Chicken kruidenpasta
1 pakje
Kipdijfilet
600 gr
Water of appelsap
100 ml
Rosita’s Surinaamse roti’s
1 pak
 
 
Voor de coleslaw
Rosita’s Fresh Lemon mayonaise
3 el
Appelciderazijn
2 el
Grove mosterd
1 el
Vloeibare honing
1 el
Verse rode kool
150 g
Gesneden witte kool
150 g
Rode u
½
Winterpeen
½
Verse platte peterselie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 150 graden. Verhit de olie in een kleine braadpan en bak de kip in zijn geheel rondom lichtbruin.

2. Roer de kruidenpasta los met het water of de appelsap en voeg samen met een snuf zout toe aan de kip. Schep de kip goed door de saus heen en breng aan de kook. Leg een deksel op de pan (of dek af met aluminiumfolie) en zet de pan in de oven. Laat de kip in 1 uur gaar worden. Haal de pan uit de oven en trek met 2 vorken de kipdijfilet uit elkaar.

3. Meng voor de coleslaw-dressing de mayonaise met de appelciderazijn, grove mosterd, honing en peper en zout naar smaak. Snijd de rode en witte kool fijn, snipper de ui, snijd de wortel julienne of rasp deze en hak de peterselie fijn. Meng in een saladekom de rode kool, witte kool, rode ui, wortel en peterselie goed door elkaar. Meng de dressing erdoor.

4. Verwarm de roti’s 20 seconden in de magnetron of koekenpan. Verdeel de pulled chicken en coleslaw over de roti vellen en rol op.

Rosita's is verkrijgbaar bij Jumbo!