• Rositas-RODE-LINZEN-EN-SPINAZIE-DAHL-MET-FLATBREAD.jpg

Vegetarisch, 30 minuten

Rode linzen en spinazie dahl met flatbread

Weet je niet meer wat je moet koken? Kom uit het dal met deze dahl met rode linzen, spinazie en verse kruiden.

Linzen vallen onder de groep peulvruchten en zijn ontzettend gezond! Ze zitten boordevol vitamines, mineralen, antioxidanten, vezels en plantaardige eiwitten. Linzen zijn erg voedzaam en door het hoge eiwitgehalte zijn ze een uitstekende vleesvervanger. 

Deze dahl is geïnspireerd op de Indiase keuken, heerlijk kruidig en vegetarisch. Lekker om met het flatbread in te dippen.

Ingrediënten

Voor 4 personen

Rijst
250 g
Rode ui
1
Olie
2 el
Tomaten
2
Spinazie
300 g
Rode linzen
200 g
Rosita’s Tikka Masala saus
Griekse yoghurt
Verse koriander
Limoentje
Rosita’s Flatbread

Bereidingswijze:

1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de tomaten in blokjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui 5 min. op laag vuur.

3. Voeg de linzen, tomatenblokjes, tikka masala saus en 400 ml water toe. Breng aan de kook. Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat 15 min. stoven. Haal na 10 min. de deksel van de pan. Roer af en toe.

4. Voeg de laatste 5 minuten de spinazie in delen toe. Verdeel de rijst over diepe borden en schep de curry erop. Serveer met flatbread.

 

Rosita's is verkrijgbaar bij Jumbo!