• Rosita-s-SPARERIBS-MET-COLESLAW.jpg

Vlees, 60 minuten

Spareribs met coleslaw

Spareribs zijn enorm geliefd bij de BBQ, maar hoe breng je ze goed op smaak? Met de Rosita’s Rub voor Spareribs is dat een fluitje van een cent! In dit recept geven we je een snelle marinade die je heerlijk malse spareribs geeft.

Nog een tip: neem er de tijd voor om de spareribs te laten garen. Want hoe langzamer het vlees gaart, hoe malser de spareribs worden.

Ingrediënten

Voor 4 personen

Voor de spareribs
Rosita’s Rubs voor spareribs
1 zakje
Olie
2 el
Honing
1 el
Dijonmosterd
1el
Vlees
500 g
 
 
Voor de coleslaw
Mayonaise
3 el
Appelciderazijn
2 el
Grove mosterd
1 el
Vloeibare honing
1 el
Verse rode kool
150 g
Gesneden witte kool
150 g
Rode ui
½
Winterpeen
½
Verse platte peterselie

Bereidingswijze:

1. Meng voor de marinade Rosita’s Rub kruidenmix met de olie, honing en mosterd. Bestrijk hiermee de spareribs en laat voor een uur marineren.

2. Meng voor de coleslaw-dressing de mayonaise met de appelciderazijn, grove mosterd, honing en peper en zout naar smaak. Snijd de rode en witte kool fijn, snipper de ui, snijd de wortel julienne of rasp deze en hak de peterselie fijn. Meng in een saladekom de rode kool, witte kool, rode ui, wortel en peterselie goed door elkaar. Meng de dressing erdoor.

3. Gril het vlees op je BBQ of in je oven tot ze gaar zijn en lekker knapperig bruin.

4. Serveer met Rosita's Lemon Mayo en de coleslaw.

 

Tip: Wil je de coleslaw van te voren maken, voeg dan de dressing pas op het laatste moment toe. Zo blijft de coleslaw lekker knapperig.

Rosita's is verkrijgbaar bij Jumbo!