• Rositas-TACOS-MET-PULLED-JACKFRUIT.jpg

Vegetarisch, 25 minuten

Tacos met pulled jackfruit

Op zoek naar nieuwe inspiratie voor tacos? Dan is dit recept iets voor jou! Heerlijk kruidige jackfruit in combinatie met frisse toppings. En perfect geschikt voor vegetariërs.

Jackfruit is ideaal voor flexitariërs of vegetariërs die graag nog iets eten wat op vlees lijkt of vleesliefhebbers die toch eens wat vaker een switch willen maken naar een vegetarische optie.

Heb je een portie pulled pork of chicken over, dan kun je dit uiteraard ook perfect gebruiken als inhoud van de tacos ipv jackfruit.

Ingrediënten

Voor 4 personen

Limoen
1
Gesneden rodekool
300 g
Arachideolie
3 el
Jackfruit
2 blikken
Rosita’s Pulled Pork kruidenpasta
1 pakje
Avocado
1
Verse koriander
7½ g
Rosita’s fresh lemon mayonaise
4 el
Maistortillas
8

Bereidingswijze:

1. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng de rodekool met het limoenrasp, het limoensap en ⅓ van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

2. Laat de stukjes jackfruit uitlekken en spoel ze af onder koud stromend water. Trek ze met je handen of met een vork uit elkaar. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de jackfruitstukjes met de kruidenpasta 5 min. op middelhoog vuur.

3. Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de koriander grof.

4. Verwarm de tortillas volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de pulled jackfruit, de koolsla en komkommer erover. Bestrooi met de koriander en serveer met Fresh Lemon mayo naar smaak.

Tip: ook lekker met Rosita’s Caribische komkommertjes

Rosita's is verkrijgbaar in deze winkels: