• Rositas-TIKKA-MASALA.jpg

Kip, 20 minuten

Tikka masala

Tikka masala is van oorsprong een Indiaas gerecht, vaak gegeten met kip. De saus is gemaakt van gemengde specerijen die daarnaast tomaten en/of tomatenpuree bevatten. Het is een heerlijk romig gerecht wat je kunt eten met rijst en naanbrood om te dippen.

Rosita’s Tikka Masala is een 100% natuurlijke, romige en licht pittige kruidensaus die kant-en-klaar in gebruik is. Lekker met wat frisse yoghurt,  verse kruiden en ons fluffy flatbread!

Ingrediƫnten

Voor 4 personen

Kipdijfilet
400 g
Rosita's Tikka masala saus
1 pot
Olie
2 el
Witte rijst
300 gr
Tomaten
2
Griekse yoghurt
6 el
Amandelschaafsel of cashewnoten
Verse koriander

Bereidingswijze:

1. Kook de rijst volgens de bereidingswijze. Snijd de kip en de tomaten in blokjes.

2. Verhit de olie en roerbak de kip rondom bruin. Voeg de Tikka Masala saus en de tomatenblokjes toe en verwarm enkele minuten. Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin.

3. Verdeel de rijst en Tikka Masala over de borden. Serveer met de Griekse yoghurt, amandelschaafsel en verse koriander.

 

Eet smakelijk!

Rosita's is verkrijgbaar in deze winkels: