• Rositas-VEGETARISCHE-CAJUN-BURGER-VAN-KIKKERERWTEN-EN-QUINOA.jpg

Vegetarisch, 30 minuten

Vegetarische cajun burger van kikkererwten en quinoa

De kruidenpasta’s van Rosita’s zijn allemaal geschikt voor veganisten en dus uitermate geschikt om te gebruiken voor groente gerechten. Zo ook deze burger, gemaakt van kikkererwten en quinoa in combinatie met de kruidenpasta voor Cajun Burger.

We toppen de kruidige burger af met frisse ananas en de Rosita’s komkommertjes geven het een extra pitje. Dit voelt als zomer op je bord!

Wil je de burger vegan proof maken? Laat dan het paneren met ei achterwege en gebruik een vegan mayonaise ipv de Fresh Lemon mayo.

Ingrediënten

Voor 4 personen

Kikkererwten (uit blik)
300 g
Paprika
1
Gekookte quinoa
150 gr
Rosita’s Cajun Burger kruidenpasta
1 pakje
Zout
naar smaak
Ei
1
Panko
50 gr
Broodjes
4
Rosita’s zoetzure komkommerschijfjes
Rosita’s Fresh Lemon mayo

Bereidingswijze:

1. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken. Snijd de paprika in vieren en verwijder de zaadlijsten. Maal de kikkererwten en de paprika tot een grove pasta in een hakmolen.

2. Schep het mengsel over in een kom en voeg hier de kruidenpasta, gekookte quinoa en een snuf zout toe. Kneed tot alles goed gemengd is en vorm er 4 platte burgers van.

3. Klop het ei los. Leg de panko op een bord. Haal elke burger eerst door het ei en bedek vervolgens rondom met panko.

4. Verhit een koekenpan met wat olijfolie. Bak hier de burgers in voor 10 minuten, keer halverwege.

5. Grill de ananasschijven onder een grill of in een grillpan tot er mooie bruine grillstrepen verschijnen. Halveer de broodje en beleg met de burger, ananas, fresh lemon mayo en zoetzure komkommertjes.

Rosita's is verkrijgbaar bij Jumbo!