• Rositas-NACHOS-MET-PULLED-PORK.jpg

Vlees, 20 minuten + 1 uur wachttijd

Nachos met pulled pork

Nachos zijn het perfecte barfood. We doen er nog een schepje bovenop. Nachos met pulled pork. Heerlijk in combinatie met een koud biertje.

Pulled pork kun je op heel veel verschillende manieren serveren. Het neemt even wat tijd in beslag om te maken, maar wanneer je direct een grote portie maakt kun je er zo veel kanten mee op.

Probeer ook eens een broodje pulled pork of loaded fries.

Ingrediƫnten

Voor 4-6 personen

Rode ui
1
Witte wijnazijn
3 el
Suiker
1 tl
Tortillachips
400 g
Pulled pork
400 g
Geraspte kaas
300 g
Avocado
2
Verse peterselie
30 g
Knoflook
2 tenen
Sap van een halve limoen
Olijfolie
1 dl
Peper en zout

Bereidingswijze:

1. Volg het recept voor pulled pork op de verpakking of hier.

2. Snijd de ui in dunne ringen en leg deze in een kom met witte wijnazijn en een theelepel suiker. Laat dit een uur staan.

3. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel een derde van de chips over een bakplaat met rand, verdeel daar een derde van de pulled pork en een derde van de kaas over. Maak op deze manier nog twee lagen.

4. Bak de nachos ongeveer 5 – 10 minuten, tot de kaas is gesmolten, maar niet donkerbruin kleurt.

5. Gooi de harde delen van de stelen peterselie weg. Pureer met een staafmixer in een hoge beker de overige peterselie, knoflook, limoensap, olijfolie en peper en zout tot een salsa.

6. Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.

7. Verdeel de rode ui en avocado over de nachos. Besprenkel met de salsa en serveer.

Rosita's is verkrijgbaar bij Jumbo!